Friday, October 5, 2018

Hooaeg 2018/2019 Season 2018/2019

New season - new challanges! But step by step - let's see how we are comming through! The gratest challenege of this season is the 20th Dance Celebration "My Fatherland is My Love". To participate in it we need to score the competition to assure a place among the participants. So lots of work but the game is worth the candles as it is said in Estonia. And the gratest news: our trainer Tarmo is again with us (12 points!) stearing at the glance our performances and "ups-s":) So cross the fingers and "be with us"!

Heia-heia pärast pikka õigustatud pausi - suvepuhkust! Aga nüüd on Upsijad juba kuu aega trennilainel olnud ning tahtejõudu täis. Mis uut?
Esiteks: beebibuum! Ei tea, kas põhjuseks rahvatantsu viljastavad tingimused (oleme ja valdavalt perede rühm), tähtede seis või sootuks midagi muud, kuid nii see igatahes on. Ilmselt ajalugu kordub, sest sama seis on rühmal kord juba üle elatud.
Teiseks: rõõm on teatada, et meie treener  Tarmo on tagasi ja lisaks Luunja Kultuurimaja ning Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liidu tööle leidis aega taas Upsijatele pühenduda. Suured tänud Meelikale ja Küllile, kes vahepealsel perioodil treenerikoorma oma õlule võtsid ning meie vankrit vedasid!
2018/2019. hooaja põhieesmärk? Eks ikka XX Üldtantsupidu "Minu arm" - sinnapoole me koos paljude-paljude teiste tantsijatega rühime ja töö on meil tõsine: nagu isegi näete, pole siin postituses ühtegi pilti: kõigi silmad on kas treeneril, oma jalgadel või keskendunud pilgul kauguses - ei jätku neid naljalt (peale mõne erandi) oma partnerile, rääkimata teistele vastutulijatele (küll tantsija mõistab, mida see tähendab) - nii et kaamerasilm on liig mis liig! Praeguse ajajärgu märksõnad on "no punu võrku!", "sikuta ta ometi sohu (mülkasse?)", "raskus sellele jalale!", "kõik 4 valssi tuleb ära teha - ei viili!", "kolm valssi samm ja samm juurde!" ning meie "salarelvad": ra-ta-ta ja lonkava kana sammud:).
Ja tuleb vaikselt sosistada, et ehk saab lõpuks teoks ka meie paari aasta tagune unistus, millest küll kitsamas, küll laiemas ringis räägitud: Tarmo - oi vabandust, et vääratasin - Upsijate "....". Kuid see jäägu juba üllatuseks!  Lahe lugu, mida kunagi juba "nuusutasime" ja mis kindlasti saab rühma repertuaari lahutamatuks osaks nagu Tarmo loodud "Vee ja soola saaga" või Kristjan Toropi leitud ja Upsijate asutajale Milvi Lingile pakutud ning Milvi seatud "Kadrel".
Ja Milvi sõlgki on nüüdsest hoiul Tarmo käes - loodame, et selles on tema power, mis kannab endas kõike head, annab jõudu vastu pidada ja veel nii mõnegi tantsu luua - ikka Upsijatele!

No comments:

Post a Comment