Sunday, March 5, 2017

Vastlapäev - Shrove Tuesday

Shrove Tuesday has always been a holiday for Upsijad - no matter with or without snow. In Estonia we do not make pancakes but small tasty buns with whipped cream on this day. In the morning we had some snow so we planned to go sledging as according to the old tradition, but ... unfortunately the snow melted.
As we had a training day Meelika organized a relay race to warm up. After that ladies had a training and guys started to whip cream and decorate the buns. Oh, they were so enthusiastic! 
 
Vastlapäeva algus oli paljulubav, sest väljas oli isegi selle talve ime - lumi. Kuid oh häda: päeva edenedes see muudkui kahanes, kuni õhtuks võis head kujutlusvõimet omav ilmakodanik imepisikesi valgeid laike vaid mõnes üksikus paigas tabada.
Meelika oli juba varakult kukli-mukli ülesanded meie meeste tugevatele õlgadele pannud ning viimased neid kohustusi ka väga tõsiselt võtnud: kes tuli trenni vispli, kes saiakeste, kes moosi, kes mahlaga, aga eks oli ka neid, kes niisama kaasa elasid.
Soojendus oli meil tõsine: nimelt teatevõistlus, mis korralikult kirgi küttis, nõudes osavõtjatelt nii kiirust, täpsust kui nutti.
Kui soojendus läbi, algas õrnemal poolel trenn samal ajal kui meespere üksteist juhendades ja ergutades kukleid vorpis. Ja kuklid said tõesti mehised, suurte vahukoorepilvedega, sest naisinimesi polnud kõrval kalorite kahjulikkusest selgitustööd tegemas. Aga mis siin ikka pikalt lobiseda, lasen parem Signe piltidel kõnelda.
 
 

No comments:

Post a Comment