Wednesday, May 30, 2012

Tantsutallad 2012

Ei saa just öelda, et blogijast Sõrmuste emanda elu oleks kergeks tehtud. Eks vaadake ise Tarmo meili, kus meie käesoleva aasta maikuu kokkusaamised ja esinemised paigas:
8. mai                    Trenn
10. mai                  Treening Vikerkaarega 20.00-22.00 Salme 1a
12. mai                  Võimalus nokitseda Äärekoplis (saun)
15. mai                  Trenn
17. mai                  Trenn
19. mai                  Esinemine Mellistes  15.00 Käbi Tare juures
20. mai                  Treeninglaager Kambjas 11.00 – 17.00
22. mai                  Trenn
24. mai                  Esinemine Melliste koolis 18.00
26. mai                  Võimalus nokitseda Äärekoplis (saun)
29. mai                  Trenn
31. mai                  Trenn
1. juuni                  Ettevalmistused Äärekoplis (õhtul)
2.juuni                   Lastekaitsepäev Äärekoplis 12.00 (ettevalmistused varahommikust)

Ja küllap mõistate, kui raske on püüda kronoloogias püsida, kui nii palju uusi ettevõtmisi on vahepeal teoks saanud! Aga püüan jääda kindlameelseks, nii et siit nad tulevad - "Tantsutallad 2012"!
Nii et nagu mitmelgi eelmisel aastal ei saanud me vastu panna kutsele osalemaks 4. veebruaril 2012.a. toimunud "Tantsutaldadel".
Rannu on üldse üks väga armas ja külalislahke koht eesotsas kallistava "Kolumatsi" ning nende rõõmsameelse treeneri Leaga. Ega kõik ju vist teagi, et Lea on mõne kuu ka Upsijate treener olnud (siis, kui Katrinil ja Tarmol teisi tegemisi oli).  Lea tahtis lihtsalt tantsija olla ning selleks ka tuli, aga ega Sa üle oma varju ikka hüpaata saa...
Põhietteasteks oli meil Rannus selle hooaja uus tants "Hiidlase lugu" 6 paari esituses. Laval olime "Hiidlasega" teist korda (esmaesitlus oli Lüübnitsas). Meile Pauliga on sellel tantsul pikk 14-15 aasta tagune ajalugu: nimelt õppisid Upsijad seda siis, kui rohirohelised Sõrmuste isand-emand rahvatantsule sõrme andsid ega osanud kartagi, et peagi on kogu käsi läinud... Tookordne õppimine lavaküpseks ei saanudki põhjusel, et Upsijate read kahanesid: Jaanus tegi tantsuga lõpparve ning partnerita jäänud Janat nähti mõne aja pärast hoopis Toomes ning teise tubli paari Meelise ning Katrini viis elutee sootuks Eesti teise otsa, kuid nemadki ei jätnud tantsuteed, vaid hakkasid toimetama Maie Orava käe all Tarvanpääs. 
  
Ei hakkagi Tantsutaldadest ise pikemalt kirjutama, vaid annan sõnajärje üle Rannu valla lehele: http://eestielu.delfi.ee/eesti/tartumaa/rannu/kultuur/rannu-rahvamajas-tatsusid-tantsutallad.d?id=63956519
Selle aasta kohta Sõrmuste varakambris pilte pole, nii et manage nad oma mälus esile. 2011.a. on internetis ka fotodena olemas ning Upsijate "Kallis kodust" täitsa jäädvustatud. Nii et kes tahab, see otsib ja leiab!
Üritus oli vahva nagu alati ning lõppes mõnusa jalakeerutusega ansambli "Sleepwalkers" saatel.

No comments:

Post a Comment