Wednesday, May 2, 2012

Milvi juubel

11. november 2011.a. on Upsijatele oluline daatum: nimelt on sel päeval Upsijate looja ning kauaaegse treeneri Milvi Lingi sünnipäev. Ja mitte lihtsalt sünnipäev, vaid lausa 80. juubel. See number tundub küll ilmse liialdusena, sest Milvi sära, energia, elurõõmu ja positiivsuse kohta on eighty ilmne liialdus.
Igatahes soovisime Milvi sünnipäeva väärikalt tähistada, kinkides talle omalt poolt kontserdi ning korraldada ka väikese vastuvõtu AS Pere saalis. Kuna tegu oli personaalse kingitusega Milvile, otsustati koostada kava "Pärandatud tantsud", st. kasutada ainult Milvi poolt õpetatud tantse, mida arvestuse järgi oli  kokku 28 ning Tarmo õlule langes raske kohustus teha neist valik ning kokku panna tipp-topp programm. Üks tants, mis konkurentsitult programmi pääses, oli "Külapolka". Miks? Sellepärast, et selle lõi Milvi kunagi just nimelt Upsijatele. See on vahva ning särtsakas lugu vürtsitatud pisut plikade pirtsutamisega, aga kui juba tantsuks kisub, ei siis enam tralli vastu saa. Tänud Sulle, Milvi, selle toreda tantsu eest! Kahjuks polnud teda meil vahepeal võimalik tingituna piskust paaride arvust oma repertuaaris hoida (viimati tantsisime seda Upsijate 25. juubelil 16.02.2008.a.), kuid nüüd, kui meie read on 2011.a. sügisest täiendust saanud, loodame, et "Külapolka" ruulib jälle! Meie lemmikutest olid juubeliõhtu programmis veel "Vanaisa polka", "Tõmba Jüri", "Klopandi" ja "Kadrel". Viimane on saanud Upsijate lahutamatuks osaks - mis, "Kadrelit" siis ei tea!? Las kävvä!!!
Kuna osa Upsijaid alles 2011.a. sügisel oma tantsukarjääri alustas, kutsusime appi ka tantsijaid, kes Milvi käe all oma ristsed said. Nii ühinesid meiega selleks projektiks Katrin, Piret, Ivar ning Eve ja Jaan - tänud Teile!
Tegime usinalt proove ja nii see tähtis päev kätte jõudis! "Nägu pähe", kingad klantsima ja mis siis muud, kui tantsima, sest juubilar ning tema külalised olid juba saalis kohad sisse võtnud. Algul arvasime, et Milviga liituvad lihtsalt mõned sugulased-sõbrad, aga et tulevad hingesugulastest tantsuõpetajatest sõbrad, oli meie jaoks üllatus. Nii oligi hea, sest tantsimine selliste korüfeede nagu Ilma Adamson, Maie Karus, Ivi Lehtmets, Rein Kippar, Ülo Luht, Raivo Herma, Maie Orav, Riina Aro, Ene Saaber, Jaanus Randma ja muidugi Milvi Link ees, pani varbad võdisema küll. Tundus, et saime hakkama ning seda kinnitasid ka nii juubilari kui külaliste säravad silmad ning Maie Orava tänu-, et mitte otse välja öelda kiidusõnad, mida, ei saa salata, oli meil, rääkimata ürituse vedajast, vastutajast ja meie treenerist Tarmost, ütlemata meeldiv kuulata. Aitäh soojade sõnade eest ja kena, kui saime Teile rõõmu valmistada!
Siis õnnitlused-õnnitlused ja veel kord õnnitlused, photoshoot ehk pildistamine ning edasi juba "kristalli kõlinal" šampusele-suupistetele-kringlile ja muidugi tantsulkale! Kui te arvate, et kerge jalaga olid Upsijad, siis siin te eksite: kõige uhkemaid poognaid mängleva kergusega sooritasid hoopis juubilar ja meie külalised.
Ja  ega pidu sellega veel lõppenud! Reedel selgus, et suures tuhinas oli jäänud proovimata külaliste poolt Milvile toodud 2-kilone tort. Nii Milvi meid appi kohvile-tordile kutsuski. Kuna kutse oli "äkiline", siis kahjuks enamusel polnud võimalust minna, kuid esindus Külli ja tema pesamuna, Pauli ja blogijast Terje näol oli kokkulepitud ajal platsis, Milvile kingitud orhidee teetähisena ühel Annelinna aknalaual kutsuvalt terendamas. Veel kord: PALJU ÕNNE, MILVI! 



































No comments:

Post a Comment