Wednesday, April 18, 2012

Teatetants 2011

Kuskilt peab ju käesoleva hooaja toimetuste - vabandust -  soorituste kirjapanekuga alustama. Miks mitte siis Teatetantsust? Ei oskagi öelda, kas see oli eelmise hooaja lõpp või uue algus, Assooridel käinutele pigem sujuv üleminek ühest etapist teise. Igatahes oli nii, et kui tuli võimalus osaleda Teatetantsus 2011, ei jätnud Upsijad juhust kasutamata. Teate ju küll, see on üks katkematu mitmepäevane tants ümber ja läbi Eestimaa, olgu siis öö või päev. Meie etteaste toimus 23.08.2011 graafikujärgselt kella 10.30 - 10.43.  Päris OK aeg võrreldes öösel kella kahega või varahommikuse neljaga, aga ilmselt poleks needki ajad meid ahistanud, sest tantsija on juba selline isevärki inimene...
Meie (Tarmo-Jaana, Mati-Aliisi, Ivari-Pille, Leino-Külli ja Pauli-Terje) etapp algas veidi enne Tartu- ja Põlvamaa piiri Talvikese külasildi juures, pidi olema 1,32 km e. iga paari jaoks ca 220 m pikk. Tegelikkus oli küll pisut erinev. Nimelt naisrühm, kellele meie pidime teatepulga edasi andma, sättis enda esimese paari paika alles mõnisada meetrit edasi sellest punktist, kus nad tegelikult oleksid pidanud alustama. Kuid jäägu selline viilimine nende hingele - meil oli igatahes lõbus. Tantsijate idee oli lummanud vist ka tavalisi liiklejaid, sest kui ekipaažidena oma kogunemispaika sõitsime ja vastutulijad rahvariietes etlejaid nägid, vilgutati meile pidevalt rõõmsalt autotuledega lehvitamisest rääkimata. Ja uskuge, nii kummaline ja harvaesinev nähtus kui see ka pole: eestlane oskab siiralt ja soojalt naeratada!!!
Ilmaga meil vedas vastupidiselt neile, kes oma meetrid pidid vihmasajus läbima.. Repertuaaris olid "Raabiku", "Savikoja venelane", "Tõmba Jüri", "Paigalejäämise polka", "Kiigadi-Kaagadi". Mis lugu mis paarile sattus, oli juhus. Muusika tuli eessõitvalt saateautolt, playeri nuppu keeras ja tantsijaid innustas Kalev Järvela isiklikult. Oma distants ja jupike järgmistki ära tantsinud, kulgesime siis eelmainitud maakondade piirile, kus toimus väike ühine simman, pärast mida läks teatepulk juba Põlvamaa hoole alla, nende ridade kirjutaja aga oma töölaua taha tagasi. Tänud leivaisadele nende mõistva suhtumise eest, sest see polnud 2011.a. suvel teps mitte esimene kord, kui tants nõudis oma ja seda just tööaja arvelt!

PS! Kui Leino pildid saadab, saab siiagi lehele silmailu

No comments:

Post a Comment