Tuesday, May 30, 2017

Viljandi järve jooks ja sünnad - sport and birthdays

Upsijad are not only dancers, but also good sportsmen - at least some of them.
Every year there is a very popular sports event carried through: the race around the lake Viljandi and one can choose running or nordic walking. It is an annual event: the first race was held in 1928 already and the distance is approx. 12-13 km. So you see that it is needable to do some training in advance as the landscape is not the easiest one but in spite of everything the number of participants is always more than 4000.

 
I enclose the photo of our team of this year and you see they are a bit tired but happy!

What else? Birthdays of two folk dance groups celebrated both on May 12th: " Kaera-Marid" and "Wenden". Lots dancing, performing and enjoying.

Tuleb ka laiemat üldsust teavitada faktist, et Upsijad pole mitte ainult tantsu- vaid ka spordirahvas. Igas trennis korralik soojendus ja "plank", range toitumiskava, siis kaalu peale (muu seas: parim kaal asub Tartus AHHA Keskuses) ja kui näidud klapivad, siis saad võistlustele.  Nagu ülalolevalt pildilt näete, läbisid sel aastal katsed edukalt vaid 4 meie liiget, kes lähetati Viljandi ümber järve jooksule ning kes ilmselgelt läbisid distantsi edukalt. Tublid!

Aga ei saa ju ka pidu unustada: nii et 12. mail ratastele ja Võndu "Kaera-Maride" ja "Wendeni" juubelitele.
Oli see vast pidu ja kus olid alles perenaised! Nende usinad käed olid küpsetanud lugematul hulgal pirukaid, kringleid ja kõige krooniks valmistanud tordi, mis tegi silmad ette nii mõnelegi kohvikule. Ja mis kõige kummalisem - kogu selle tegevuse kõrvalt olid Marid ja Wendeni prouad selgeks saanud üksjagu tantse, mis ka usinalt ette kanti.
 
 
Ja taas saime öelda, et maailm, rääkimata Eestimast, on väike: kunagised Kaera-Maride liikmed Ott ja Anne on nii mõnegi aasta tantsinud meie rühmas ja "Upsijate" rühma looja Milvi Link on treeninud ka Marisid. Veel kord: palju õnne, tublid Marid ja Wendenid ning Teie naeruline juhendaja!
 
 
 

No comments:

Post a Comment