Thursday, June 20, 2013

Talv-kevad 2013

Lõpuks olen jõudnud tagasi Eestimaale ja Upsijate toimetusteni, mis sooritatud jaanuarist maini.
See postitus jääb suhteliselt napisõnaliseks, sest nii-ja naasugustel põhjustel Terje ja Paul talvistel üritustel ei osalenud.... Ning kui pole Pauli, ime küll, aga siis pole ka fotosid..... ja mõistate ju ka, et Terjel üsna komplitseeritud kirjutada väisamata üritustest. Tõtt öeldes tuleb muidugi tunnistada, et sel kevadel ongi nii kaamera kui fotokas puhkust saanud (mis seal salata: 24. mail oli sellest päris hea meel)
Nüüd aga brief summary:
1) 16. veebruaril Baltica 2013 ülevaatus Tiigi Seltsimajas.
2) 24. veebruaril Vabariigi aastapäeva tähistamine Mäksa vallas
3) 2. märtsil Tartumaa Talvine Tantsupidu Kambjas
4) 30. märtsil Galakontsert Vanemuise kontserdimajas
5) 7. apillil Tartumaa Tantsupidu 2013 "Püha" ülevaatus Treffneri Gümnaasiumis
6) 24. mail Kogupere kevadpäev Tiigi Seltsimajas
7) 25. mail Kodukandipäev Mäksa vallas

Lühidalt mõnest üritusest? Aga palun!
Baltica 2013 "Igal linnul oma laul" ülevaatus. Meie muusikuks oli Marju Varblane, kelle pilli (torupill, viiul) järgi tuli upsijatel tantsu lüüa. Tema õpetuse kohaselt pidime "roided lõdvaks laskma" st. tegema kõike vabalt, nii nagu tegi  ja toimetas päev otsa palehigis rabanud esiema-esiisa pärast ränkrasket päevatööd kiigepeol: st. ilma varbasirutuseta ja mittesünkroonselt. Selles osas oli suht raske, kuna igas trennis oleme just vastupidise poole püüelnud. Aga hästi läks, sest meile omistati 1. kategooria.
Galakontsert "Vanemuises" oli igati tore üritus, kui vaid see lava poleks niiiiiiiiiiiiiiiii libe olnud. Hästi kokkupandud kava. Tundub, et nii tantsijate kui publiku lemmik oli TÜR KA "Tulevased tudengid", kes lõikasid loorbereid lausa hekikääridega. Pealtvaatajate seast tabasime kunagised Upsijad Meelise ja Katrini, kes elukoha vahetuse tõttu jätkasid oma tantsukarjääri Maie Orava "Tarvanpää seltsis", kuid kes kunagi ei jäta juhust kasutamata meile pöialt hoidma tulla.
"Püha" ülevaatus kulges ka kenasti ja tore oli näha jälle tantsusõpru "Vikerkaarest", "Kolumatsist" ja "Taarast" ning kunagist Upsijat Viljot. Kui Tarmol oli kombeks trennis küsida, et mis tantsu nüüd teeme, tuli Viljolt alati lõõpimisi:"Kuhaanushkat!" Nüüd on lõõpimisest saanud tõde ja juba ca paar aastat tantsib ta seda TÜR Ka vilistlastes.
Kui kogupere kevadpidu hiilgas ilusa päikeselise ilmaga, ei saa seda kahjuks öelda järgmisel päeval toimunud Kodukandipäeva kohta: vihma sadas nagu oavarrest ning pikema jututa vangerdati üritus "Käbitare" kõlakoja juurest Melliste algkooli. Tore etteastumine oli ja tundub, et lisaks meile endile läks peale ka pealinna külalistele: tunnustust ja naerusädemeid oli näha nii meie riigikogu spiikeri Ene Ergma kui tema saatjaskonna silmis ning aplauski kõneles enese eest.

Aga nüüd mis muud, kui vastu "Pühale" ja Upsijate 30. juubelile!

No comments:

Post a Comment