Thursday, June 20, 2013

PÜHA


Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liidu eestvedamisel otsustati korraldada üle mitme-setme aasta taas Tartumaa tantsupidu. Mäletan seda eelmist, mis toimus ülikooli staadionil 13 aastat tagasi, kui Sõrmuste isandat-emandat olid alles rohelised algajad ja rahvatantsuga mestis olnud ca paari aasta jagu. Tookordne pidu oli meile justkui omamoodi pereüritus, sest algklasside rohutirtsude seas tegi kaasa ka meie pesamuna Eva-Mai. Küll see staadion tundus üüratu suurena ja oma positsioonile jõudmiseks tuli jalad kõhu alt ikka kõvasti välja sirutada! Aga see selleks - lihtsalt nostalgia.
2013.a. peo nimeks sai "Püha" ja toimus see 1500 osavõtjaga üritus 9. juunil Raadi mõisas - igati õnnestunud valik. Peo üldjuhiks oli Uve Saar ja nagu eelmisei peo korraldajate seas, oli seekord üheks liigijuhiks, nimelt B-rühmade omaks, meie Tarmo. Press kirjutas, et peo juhid käisid pühas hiies ...????... soovimas. Mida, seda ei öeldud, kuid meie veendumuse järgi pidi seal olema vähemalt 2 olulist asja: head ilma ja kordaminekut. Ja ju siis Taara võttis oma lapsukesi kuulda, sest palved said ju kuhjaga täidetud. Kõik oli super, ka võimalus püstitada oma telk. Ja ei saa upsijate saba kergitamata jätta: peo kunstiline kujundus oli meie Leino disainitöö ja nagu sellest veel väheks oleks jäänud, veetis ta kogu laupäevase päeva helipuldis.

Nagu ikka, eelnes sellisele suurüritusele 1 korralik proovipäev, mis lõppes õhtul 21.30 paiku. Kerdi ja Margus, võiks öelda, et lausa mõisa naabrid, kutsusid upsijad enda poole väikesele saunale-chillile-grillile ja nagu arvata võib, võeti selline kutse tänuga vastu. Tore oli: aitäh pererahvale!
Pidu ise oli tasemel, ei hakkagi siin pikalt-laialt kirjutama, vaid lisan allapoole isand Google-i abiga  leitud err-i http://uudised.err.ee/?06281014 ning fotograaf Jasse Hertsmanni
http://eestielu.delfi.ee/eesti/tartumaa/tartu/kultuur/delfi-video-ja-fotod-tartumaa-tantsupeol-keerutas-jalga-ligi-1500-tantsijat.d?id=66262800#dgsee-109734:6Wi6RVH1Kp48VjzveAcUTj
  lingid ning meie Aliisi fotokaga enne peo algust jäädvustatud edevad hetked - on ju ammutuntud tõde, et üks pilt kõneleb rohkem, kui kümme sõna. Nii et võtke ja vaadake, millega upsijad tegelesid!
 



 Püha mees sinises koos jüngriga
 
 
 Tagasihoidlik soojendus meesinimese musklitele
See, et eesti mees on tugev, ei tähenda, et eesti naine kehvem oleks.
Vaata, lugupeetud soovolinik, upsijatel on asjad kontrolli all

Mis siin pikalt vantsida, varsti saame tantsida

Ja kes veel ei tea, siis saladuskatte all võin öelda, et meil on tekkinud koduõlle klubi "Kolm Kannu".
Liikmete nimesid üles ei loe, aga kui nutikad olete, mõistate pildi abil, kellest jutt. Ning kui veel terasemad olete, oskate kindlasti ära tabada, kes on pealik ja ideeline isa.




No comments:

Post a Comment