Wednesday, October 24, 2012

Kanuumatkad, Vormsi ja Mardilaat

Peate veel mõned mälestused välja kannatama, siis jõuame juba vahelduseks tänapäeva.
Aga mälestused seepärast, et see aeg oli üks tore ja ettevõtlik aeg (eriti 2007.a.) meie Taara-Upsijate eluloos.
Alustan kanuumatkadest, mis oli lahutamatuks osasks meie igasuvistes ettevõtmistes. Tarvitses vaid Kajal öelda, et nüüd autodesse ja koos naiste-meeste ja lastega Pundale ja kohal me olime: ikka enne "töö" kanuutamise näol ja pärast see super saun + grill + chill. Kaja, Sinu poole suunan oma nimetissõrme ja ütlen: "Sina oled süüdi!" .... selles, et Sõrmuste isandal-emandal nüüd ka Ahjal kanuu on. Olin aastaid veendunud, et tarvitseb mu jalal vaid kanuud puutuda, kui see kindlasti kohemaid ümber läheb ja püüdnud oma perele selgeks teha, et minge ja sõitke palun, ainult ilma minuta. Ja siis tuli müüdimurdmine: ei läinud ümber, ei valutanud lihased, ei olnud vilets ettevõtmine, vaid just the opposite! Nii see pisik naha vahele läks ja enam välja ei tulnud.




Aitäh, Kaja, Sulle, Sinu isale ja vennale, kes te tubli tiimina lisasite sära meie ettevõtmistesse ja ilusaid helmeid mälestustesse! 

Usinate maadeavastajatena jätkasime ka Eestimaa saarte avastamist. Selle aasta sihiks oli Vormsi. Mäletate, kui esimesel ilusal suveõhtul läksime naaberkülla pubisse? Ja koju tulles polnud kuiva kohta isegi hamba all!
Vaesed line-tantsijad, kes vabas looduses telkisid... Meie ekskursioon selle puna-valgete majadega asustatud Rootsi juurtega saarel või retk mererannal, rajaleidja Tarmo kõige ees. Kena kirik, kus meremeeste kombe kohaselt oli lakke riputatud ka laeva mudel. Osasaamine jahimehe nõksudest...
Ilus oli, aga otsa sai:). Ehkki oleme tänaseni usinalt oma saarteprojekti jätkanud, tahaks teada, millal ettevõetud ülesande täidetuks saame lugeda - Eestis on ju "ainult" 1521 saart!!!



Ju olime oma Balticaks õpitud kavaga kõrgele komisjonile silma jäänud, sest lisaks Tallinna Raekoja väljaku kontserdile kutsuti meid "Ringiga" esinema ka Mardilaadale, õige prestiižikale üritusele, mis toimus Saku Suurhallis. Tegevus toimus parallelselt kahel väljal: erinevate kollektiivide esinemised + käsitöömeistrite väljapanekud. Uudistajaid-vaatajaid jätkus mõlemale poole ja tuleb tunnistada, et käsitöö oli viimase peal, endalegi saar paar mõnusat asja ostetud, mis tänaseni vastu pidanud.

No comments:

Post a Comment