Monday, October 15, 2012

Bohemia 2007

Mis on Bohemia? Kus on Bohemia? Annan vihje: Bohemia kristall. Ning siit polegi enam sotsialismiaja üle elanud ja ilmselt ka pisut kristallikultust tunda saanud inimhingel järeldada: Tšehhi. Bingo, nii ongi!
Kuidas me sinna sattusime? Täitsa juhuslikult, kuna vastasin ühele suvalisele e-kirjale. Ning arvan, et meie seltskond nautis seda reisi täiega.
Elasime suhteliselt Praha äärelinnas, kuid sellest polnud midagi, sest trammid sahisesid iga mõne minuti tagant käia otse meie hosteli ukse alt, sealt juba edasi metroosse ning sujuvalt soovitud suunas me läksimegi!
Tuleb tunnistada, et minust sai tõeline Praha vanalinna patrioot: kui ilus, kui puhas ja kui turvaline isegi pärast seda, kui raekoja kell oli südaöötundi löönud. Meie ülistusi jagab ka meie "esimene" perekond s.o. noored Sõrmused, kes on Prahas ümberistumiste kestel piisava ajavaru korral seda kaunist paika väisanud.
Mis on selle festivali eredamad välgatused?
Nagu juba mainitud imeilus Praha koos meie giidi Ewaga.
Gastronoomilise poole pealt maitsev toit ning hubased einestamispaigad, kus A-l 2 täppi: esimene neist Pauli "tagasihoidlik" praad tegelikult küll sea tagumine kints kogu oma hiilguses. Kui ettekandja selle uhkelt kohale tõi ja kliendi ette asetas, saabus meie lauda hiirvaikus - nii lummatud olid kõik, pilgud puurimas "tillukest" kehakosutust, millest oleks jätkunud meile kõigile.... Teiseks täpiks oli maitsev õhtusöök kohalikus pizzerias vahetult enne festivali galaõhtut. Aga seda ei osanud me ju ette arvata, et võõrustajad on "kannaka" teinud ja galaõhtu üks osa sab olema pidulik mitmekäiguline gurmee. Muidugi sõime, ainult et ...silmadega...
Suurepärane ilm. Ja ime küll, vaadates meie selle aasta metereoloogilist eripära, soovisime tookord Tšehhimaal, et päike oleks võinud veidi tagasihoidlikumalt paista. Miks? Sellepärast, et Podebrady lava põranda (katust ju polnud) oli päike nii kuumaks kütnud, et see kippus isegi läbi kinga talla kõrvetama selle tähenduse kõige olulisemas mõttes.
Orienteerumine leidmaks puskkaevude värvimuusika kontsertpaika (võiks tõmmata paralleeli onu Ville otsib prille) ja pärast hanereas maraton sõbralike linnaelanike kaasaelamise saatel, jõudmaks viimasele trammile, vältimaks kilomeetreid, mis ebaõnne korral oleks tulnud jalgsi vantsida.
Kuulsa Karlovy Vary kuurortlinna väisamine, saunatamine (mäletate ikka, kus oli kõige turvalisem riietumiskoht), ja ujumine katusebasseinis. (Fotojäädvustuselt nähtub, et õhutemperatuur oli +29C, vesi bassus aga +24C.)
Meie tunnetest ja emotsioonidest rääkimiseks annan sõna Bohemia kodulehele
http://www.greatevents.cz/dance2007.html , mida sirvides, võite tuttavat tantsurahvast näha jälitades järgnevat 2 linki: Podebrady on Saturday  ja Old Town Sq on Saturday .
Pildid kõnelevad iseenese eest ja ei hakkagi selle reisi kirjeldamiseks suuri sõnu kulutame - küülap mõistate isegi, kuidas seda sõitu kaifisime.
Lisaks festivali tublile fotograafitööle (millised hetked ta on kinni püüdnud!)  ka mõned pildid Sõrmuse-pere arhiivist - kohe ei saa teisiti!





Thank you Prague!

No comments:

Post a Comment