Wednesday, June 6, 2012

Sõira õpituba

Üldjuhul on rahvatantsija üks mitmekülgsete huvidega täiuslikkuse poole püüdlev Homo sapiens. Nii ka meie (või vähemalt osa meist).
Kogu asi sai alguse sellest, et ühel tantsijate afterpartyl jäi Monika vahele sellega, et oli ise teinud ja ühisele snacki lauale pannud sõira. Nii et võib näpuga näidata ja öelda, et Monika oli pahaaimamatult kogu loo algataja - ega tema ju teadnud, et Küllil ja Terjel juba mõnda aega tõsine huvi sellise igipõlise rahvusliku roa vastu, kuid aukartus liialt suur, et oleks härjal sarvist haaranud ning ise tihanud katsetama hakata. Ja kui siis Monika arvas, et oh, sõirategu pole ju mingi kunst (oh seda tagasihoidlikkust küll!!!), sai asi otsustatud. Täpsustasime graafikud ning leppisime kokku õpitoa kuupäeva.
Kevad oli juba mõnda aega omas rütmis tiksunud, aga sel mälestusväärsel 2. aprillil arvas talvetaat, et tema valitsusaeg pole teps mitte lõppenud ning lajatas taevaluugid valla. Ma ei kadesta sugugi Küllit, kes autoroolis (kroonik oli kaardilugeja auväärsel kohal) Tammelinnas tasapisi Monika hubase kodu poole roomas. Igatahes kohale me saime ning köögis läks mõnusaks askeldamiseks.
Nii et 1 liiter piima + 1 kg kohupiima jne.jne. mis edasi, see las jääda saladuseks: ei saa ju ometi esiemade tarkust kohe välja lobiseda. Aga võin julgelt kinnitada, et profi käe ja silma all sujus sõirategu kenasti ning selgus tõesti, et hirmul olid suured silmad olnud: lõpp-produkt oli igati isuäratav ning kui oma proovipätsid otsa saime, tegime Külliga kumbki ise juba oma sõira - pealegi päris kobeda!
Suur aitäh, Monika!

PS1! Kunagi oli Upsijatel oma "kokalehekülg", kuhu sai kirja panna põnevaid retsepte. Võib-olla tasuks mõelda, et kunagi pikkadel pimedatel sügis- ja talveõhtutel kokku saada, et üheskoos midagi mõnusat valmistada ning pärast seda ka degusteerida? Mis arvate?

PS2! Bloggeri statistika näitab Sõrmusteemandale, et tema heietusi käiakse täitsa otsimas ja lugemas, kuid siiani pole ei negatiivse ega positiivse kommentaari osaliseks saanud ükski kirjatükk. Ärge häbenege - mulle meeldiks väga kuulda, mida üllitistest arvate. Ja kui kellelgi endal mingeid mõtteid-muljeid-ülestähendusi, mida teistega jagada, pange kirja ja saatke mulle meilie - laen need rõõmuga üles     

No comments:

Post a Comment