Tuesday, November 1, 2016

Kägara 2016

The group of Estonian Folk Dance Trainers celebrated their 50th anniversary on February 20th 2016 in Paide. The event was also devoted to the 125th date of birth to the most famous folk dance trainer Anna Raudkats. It was quite a long concert the program performed by both: the jubliarian himself and the guests. The final dance - our holy anthem "Tuljak" - was performed by 59 groups and ca 900 dancers.
It is interesting to note that among the founders of the Trainers' (by the way - they performed a couple of dances too!!!)  was the lady who started up  our group - Mrs. Milvi Link. A nice concert and good memoirs!

Kuigi postitus oli juba ammuilma alustatud, võtan alles praegu üle pika aja taas "sule kätte" ja kirjutan sellisest vahvast ettevõtmisest nagu Kägara, mis 2016.a. oli pühendatud Eesti Rahvatantsujuhtide rahvatantsurühma 50. juubelile ning Anna Raudkatsi 125. sünniaastapäevale. Tantsu lõid nii juubilar ise,


nende seas ka rühma idee algatajad ja elluviijad "Kullaterakesed" kuni noorukeste tantsujuhtideni välja, kui ka külalised. Kohustuslik repertuaar oli osalejatel enne treenerite kindla käe all omandatud, korraldajad pidid aga suutma kogu selle suure tantsuseltskonna kuidagi peopaigaks olevasse spordihoonesse ära mahutada. Ja tuleb tunnistada, et leidlikkust jagus. Selle kujukaks näiteks oli seekordne "Tuljak" 59 rühma ja 900 tantsija esituses. Ja tore on nentida, et meie Milvi oli esindatud lausa kahes kohas, keerutades jalga "Kullaterakeste" seltskonnas, lisaks millele oli repertuaari valitud ka tema "Külapolka". Kui nüüd meenutada, siis see polka oli ikka tõeline külavärk - lahe ja ehe (eriti mõne rühma vaatepunktist ning teostuses)... Ja et üritus oma nime vääriks, päädis ta lõpus ühe tõelise kägaraga


ning muidugi photoshootiga - kõik need säravad silmad ja positiivsed emotsioonid, lahedad tantsijad ning kuldaväärt treenerid tuleb ju jäädvustada, liiati kui ühel hetkel saad fotosilma Milvi - meie asutaja ning pikaajalise juhendaja ning noorukese Meelika.


No comments:

Post a Comment