Wednesday, January 21, 2015

Talv 2014

Siia mahutaksin 2 üritust.

13. detsembril 2014 toimus Tartu Raekoja platsil Tiigi Seltsimaja korraldusel Tartu Talvine Tantsupidu, kus osales 19 rühma ca 250 tantsijaga, kelle seas olid ka Upsijad. Sellel sariüritusel oleme kaasa löönud alates 1. Talvisest Tantsupeost ja ei saanud nüüdki teisiti... 2014.a. peol olid kavas kontratantsud ja laulumängud ning imekombel mahtusid tantsijad platsile, kus uhkeldas "Jõmmu", isegi ära.
Pilte mul sellest üritusest kahjuks pole, sest ise koos osa rühmaga seal esimest korda ei osalenud, kuna olime .... (sellest juba edaspidi), kus lugesime Kerdi postitust "Upsijad Raekoja platsil , tantsimas vihmas ja rajus". (Soojal maal sinise vee ääres ja keset päikesepaistet sellist teadet lugedes tundus lugu küll uskumatu, aga pildi vastu ei saa). Näis, kas mul õnnestub lõpetuseks Kerdi tehtud foto siia kaaperdada. Näed, Kerdi, puhtsüdamlik ülestunnistus siiski... Ja mis peatähtis - jõulud ise olid ju valged!



Ja järgmine: meie Jõulu-Uusaasta-Nääriüritus 9. jaanuaril Hansu ja Grete, ehk siis Hansu ja Kati pool nende hubases "piparkoogimajas".
Ühel häälel võeti vastu otsus, et kaamerad, fotokad jne. on keelatud, nii et ärge mitte lootkegi leida jäädvustusi meie meespoole filigraansuseni lihvitud mitmehäälsest laulust (ehk oli põhjus ka selles, et nende dirigendil Elke Undil olid käed-jalad mujal tööd täis) ega ka "Tolmuimeja rockist", mis sai Grand Prix 2013 auhinna. (Muuseas, kui kellelgi on see kuskil salvestatud, ehk saadaksite mulle!)
Vaatasime Pauli tehtud klippi "Fiesta Folkoriada 2014" ja kaalusime, et äkki peaks endale esinema kutsuma mõned rahvatantsijad, ise ju ei mõista:).

Aga nüüd on saabunud argipäev. Meie edasised sihid on Tartumaa VIII Talvine Tantsupidu A- Le Coq Spordimajas 8. märtsil (Elagu rahvusvaheline naistepäev!!!) ja oma vastavate oskuste ettenäitamine 24. jaanuaril, traditsioonilised Tantsutallad Rannus, ning ülesastumine koduses Mellistes EestiVabariigi aastapäeval ja muidugi Meeste Tantsupidu 2014. Viimaseks peavad meesinimesed selgeks saama paar kamalutäit tantse, aga mis meie, naisukesed, nende trennide ajal teeme - kas käime kohvikus ja loomaaias ning kogume üht-teist kalorite ja kilode näol meeste rõõmuks oma kontidele?

No comments:

Post a Comment