Saturday, November 1, 2014

Tuletoomine


Kui Terje Pauliga Marguse ja Kerdi juurde jõudsid, olid tunnid juba alanud st. meie ratturite tiim oli juba Haldja talu poole teele asunud. Mis muud - järele neile! Haldjale oli juba kogunenud mitut-setut sorti rahvast: nii rahvatantsijaid, lauljaid, rattureid kui muid värvilisi-sulelisi; autode jada kulgemas silmapiirini.
 
Varahommikul Raadi mõisas süüdatud Tantsupeo tõrvikut anti käest-kätte
 
Helju Mikkeli poole, kes luges oma tantsuloitsu, mille saatel liikusid tantsujuhid ümber kivikalme, kulmineerudes  laulu- ja tantsupeo tõrvikust lõkke süütamisega. Mõned tantsud ja oligi uuel tuletiimil aeg end teele minekuks valmis sättida. Samal ajal võis igaüks, kes soovis, meie tantsumemmelt pai kaasa saada. Kasutasin seda võimalust minagi ja uskuge või mitte, aga selle paiga oleksin ma nagu memmelt kaasa saanud midagi väga päikeselist ja positiivset - see oli tõesti hea tunne!
Upsijate marsruut kulges Haldjalt Luke mõisapargini, kus tuli taas turvajaid vahetas, et juba uutes kätes tegusalt lõppsihi - Tallinna - poole kulgeda. Ats oli ennast plaanipäraselt "kolmerattalisele" paika seadnud,

ülejäänud Upsijad rivistusid veidi kaugemal, et sealt juba teele asuda.

Ja nii nad läksid

et mõne aja pärast Kerdi-Marguse juurde naasta, sest ees seisis veel üks sooritus: Upsijate 2013/2014 hooaja lõpetamine: mõnus saun, chill&grill.


Aeg läks kui linnutiivul ja tuleb tunnistada, et ratastega Tartu poole kulgesid küll ainult Suur Juht alias Pohlak (loe:Tarmo) ja Peetrike. Ja kui juba jutt aliastele läks, siis kahestunud olla pole ilmselt kerge, kuna mõned meist on viibinud ühes akadeemilises seltskonnas ka Tõnu Kaljustega... (Omad naljad, mis mõistetavad neile, kes kunagi "Loitsu" Pingviinide paraadil käisid.)

Autor nagu kõigil selle blogi postitustel:
Sõrmusteemand alias Terje Sõrmus
Fotod pärinevad Terje ja Paul Sõrmuse erakogust

No comments:

Post a Comment