Monday, September 16, 2013

UPSIJAD 30


Nagu juba Äärekopli ürituste puhul tavaks saanud, eelnesid ka sellele üritusele talgud, kuhu pea iga upsija oma võimaluste kohaselt ja südame sunnil õla alla pani. Eriti vahva oli Signe, kes hoolimata sellest, et õigel päeval tulla ei saanud, oli nädal varem kaasa võtnud isegi abijõud: oma teise poole ja venna ning nad osavalt Äärekopli vankri ette rakendanud, mille tulemusena sai tubli tükk tööd ära tehtud ning rajatud vundament Äärekopli uuele kinnisvaraobjektile. Ühe eraviisilise tööpäeva tegi ka juhatus Leino ja Terje isikus Tarmost rääkimata, kellega liitusid Külli ning Kerdi ja Margus: naisinimeste ülesandeks võõbatööd, mehed aga võtsid käsile lava juurdeehituse vaiade rammimise. Kui tilluke tundub praegu see esialgne lava-lapsuke!!!
Ja need treeningud Tiigis ning laagrid juba omaseks saanud Kambja Kultuurimajas, kaunid siresäärsed asendusneiud Tarmo, Atsi ja Mati isikus Milvi "Tuuriga" tantsus, Aiteli filigraanne jõuline nähtamatu Mari-Liisi tõste "Kodukotuses" ja tantsijate, ka kõige osavamate, loovad fantaasiavoorud.... küll Sul, Tarmo, oli ikka kannatust! Aga valmis ta sai:
 
UPSIJATE LUGU: I OSA – „ALGUS“
ÄÄREKOPLI TALUS 20. JUULIL KELL 17.00

1.      KOHTUMINE LABAJALAVALSIGA  (seadnud: Tarmo Lillo, muusika: ans. Oort – „Labajalad“ )
2.      SAVIKOJA VENELASED (seadnud: Tarmo Lillo, muusika: ans. Sannalised – „Savikua venelane“)
3.      KUI MERELT TULEN (autor: Maido Saar, muusika: ans. Untsakad – „Roosa Mardi dollarilugu“)
4.      KURVAD NEIUD (autor: Tarmo Lillo, muusika: ans. Oort – „Neiukesed noorukesed“)
5.      ORJAPÕLVE VALSS (autor: Tarmo Lillo, muusika: ans. Oort – „Orjapõlve valss“)
6.      TUURIGA (autor: Milvi Link, muusika: ans. Leegajus – „Kahe duuri polka“)
7.      KODUKOTUS (autor: Mait Agu, muusika: F. Saebelmann)
8.      PIIBUMEISTRITE TANTS (autor: Kai Leete, muusika: Väino Maala)
9.      TULE AGA TULE (autor: Maido Saar, muusika: ans. Nipernaadi)
10.     VANAVIISI VALSS (autor: Ene Jakobson, muusika: ans. Vanaviisi – „Rapp Kalle valss“)
11.     KADRELI TANTS (seadnud: Tarmo Lillo, muusika: rahvamuusika)
12.     KAERA-JAAN  (autor: Tarmo Lillo, muusika: ans. Peiar)

Rahvatantsuselts Upsijad 31. hooaja tantsijad: 

Treener ja kunstiline juht:  Tarmo Lillo
1. Leino Rood
2. Külli Rood
3. Paul Sõrmus
4. Terje Sõrmus
5. Pille Sikk
6. Peeter Grigorjev

7. Liis- Karo-Astover
8. Ats Astover
9. Aliis Liin
10. Mati Pille
11. Elke Unt
12. Toomas Kangur
13. Aira Suvi
14. Kati Orru
15. Hans Orru
16. Monika Pedius
17. Tanel Kask
18. Aitel Käpp
19. Mari-Liis Lipstok
20. Ardo Pedoksaar
21. Signe Kriisa
22. Nata Alp
23. Kerdi Raud
24. Margus Raud

Saigi ajaraamatusse raiutud.

Nagu nimigi ütleb, oli seekordne kava pühendatud Upsijate rühma loomisele ja sümboolne oli, et "Kohtumist labajalavalsiga" alustasid Monika ja Leino, tantsijad, kes mõlemad pärit Upsijate esimesest koosseisust (tõsi küll, teinud vahepeal lühemaid või pikemaid puhkepause). Tarmo lubaduse kohaselt tuleb "Algusele" ka järg (järjed) - näis, millal jõuab kätte 1998 või 1999.a., kui meie Pauliga alustasime ning mis tantsud võiksid selles kavas olla - ehk "Kui kallis kodust":).
Tore oli näha endiselt särasilmset ja rõõmsameelset rühma asutajat Milvit, sõpru "Loitsust", "Hõbehallist", "Taarast", "Vikerkaarest" ja projektrühmadest, teiste Tartumaa kollektiivide esindajaid  ning erilised tänud Teile, kes te meie ühist pidu oma etteastetega rikastasite ning muidugi Tartu Tarmole, kes rahvast kuni hiliste öötundideni tantsitas ning kelle sõrmed näppisid pilliklahve veel hiljemgi saunaleili vahepeal.
(PS! Mis puutub "Vikerkaarde", siis  projektitantsudest tehtud plokk oli nii ehe, et "Jooksupolka" aegu peaaegu tundsin taas Tarmo vasakhaaki ja silmist lendavaid sädemeid nagu toona Lõuna-Koreas Cheonanis...)
Õhtu kulus kiiresti ning kahjuks ei jõudnudki kõigiga, kellega oleks soovinud, suhelda.
Mis veel sellest juubelist meelde jäi? Kipub vist juba traditsiooniks saama, et igal meie üritusel on ka vihm usinasti kohal, kuigi kutsutute nimekirjas teda pole:) Nii ka seekord. Et kurvad neiud ikka tõeliselt kurvad oleksid, lõi taevas oma luugid valla. Või äkki oli hoopis vastupidi ja see tants läks talle nii südamesse, et kurvastas koos meiega? Põselohud, mis kibisesid veel üksjagu pärast vahvaid showprogramme... Tarmo, kelle töö leidis tunnustust, pälvides nii Ingrid Rüütli kui Urmas Kruuse tänukirja.  Kingitused, autoriteks Maarja küla elanikud, meie sõpradele ja Upsijatest entusiastidele, kellest võiks ära märkida Küllit (õmbles meie linased riided), Leinot (helitehnika järjepidev hingehoid) ja Pauli (kes sõpradest-sugulastest ei teaks Pauli Koduvideo toodangut!).

Ja ei saa me üle ega ümber Milvita. Käis ta ju ise kahes trennis meile oma tantsu "Tuuriga" õpetamas. Loodame, et jäid meiega rahule ja tänud Sulle veel kord, et selle rühma lõid ja oled andnud paljudele võimaluse nautida toredat seltskonda ning koostegemise ja -olemise rõõme!

Aga nüüd juba edasi Kääriku Metsaülikooli, Ahhaa ja Melliste Muinastulede öö esinemiste poole!

PS! Siinkohal murran küll endale antud lubaduse ja avaldan juba mõnda aega ootel olnud postituse ilma videoklipita (Kõpsul kiired ajad). Aga ükskord see valmis saab ja siis te siit ka ta leiate! Nii et pikka meelt ja jääge miega!



No comments:

Post a Comment