Tuesday, November 27, 2012

Sügise sahinad

Sel sügisel jäi kahjuks olematuks Eestis valitseva tüüpilise suusailma tõttu võrratu värvilite puulehtede sahin  päikese käes - kahju!
Ega siis muud üle jää, kui peavad sahistama Upsijad ise. Alles hiljuti juhiti Sõrmusteemanda tähelepanu faktile, et viimane postitus pärineb oktoobri lõpust - peaaegu kuu aja eest. Uskumatu, kuidas aeg lippab ning sügis hakkab tasapisi talve poole tüürima, uputades eile õhtul Tartu müstilisse udumerre ning kattes täna hommikuks muru valge kirme justkui imeõhukese Haapsalu salliga. Udu viskas minu fotofriikidest noortelegi lingu kaela, kutsudes neid välja imelisi hetki tabama. Nii et trennist koju jõudes saime Pauliga osa tõelisest võlumaailmast. Kas teate, et eile paistis ka kuu - inimsilmale nähtamatu, kuid tehnika ning Eva-Mai valvsa pilgu eest ei jää midagi varju.



Usssskumatu - kui tsiteerida "Verekivi".
Aga nüüd siis lubatud sahinate juurde. Siinkohal toon ära vaid mõned - ei saa ju ometi kohe kõike must-valgel kirja panna - millega siis edaspidi üllatada?!
Rõõm on nentida, et Upsijad on võtnud endale lisaks kõigele muule kohustuse hoolitseda järelkasvu eest ning toimetavad selles osas usinalt. Jana oma pisipojaga käis juba korra Tartus trennis: Rait oli nimelt arvanud, et ta tahaks põrandat proovida (kuigi jah, ega sest kohapeal midagi välja tulnud - ju oli pikk tee väikemehe ära väsitanud). Monika on praegu varumeeste pingil, veel mõni kuu kannatust ja tagasi mängus ta on. Edu neile!
Tore, et "nägijaks" on saanud ja meiega liitunud nii mõnigi tantsuhuviline. Ja et nad on nii tublid, et Tarmo tabelis uute nimede taga puudumismärget naljalt ei näe. Jõudu ning järjepidavust Teile Signe, Ardo ja Nata. Ning olge ettevaatlikud, sest rahavatantsule sõrme andes võite ilma jääda tervest käest, rääkimata faktist, et teine perekond (noorte Sõrmuste kõnepruugis Upsijad) saab Teie elu lahutamatuks osaks.
Ja meie toimetused? Neid tundub jätkuvat kuhjaga, eriti suvel, kui ajaga saab päris kitsas olema, kuna lisaks upsimisele on tarvis arendada ka maaelu ning ehitustegevust. Aga olgu peale, nüüd siis mõned vihjed tegemistele: külaskäik Suure-Jaani "Loitsu" juurde, Baltica 2013 (oleme ju rühm, kelle programmis on olulisel kohal ka folkloor), tantsupeod: nii Tartu kui Tartumaa talvised + Tartumaa Tantsupidu 2013, kus B- segarühmade eest (et neil liialt igav ei hakkaks) kannab hoolt meie ideeline isa ja tunglakandja Tarmo. Ja muidugi ei saa me läbi Äärekoplita ega Mäksa vallata - nii et sinnagi saab meie jalajälg maha jääma.
Meie uuemad tantsud? Külalistreenerist Uve käe all tegime tutvust "Kuhaanuškaga". Kui vahepeal treener küsis, et mida nüüd tantsime, tuli alati vastuseks, küll lõõpimisi, "Kuhaanuškat!". Ja nüüd ühtäkki olime selle tantsuga silmitsi ning tundub, et esimestel kohtingutel oli tants tugevam kui meie - millest muidu see kaootiline molekulide liikumine?!
Ja muidugi kaks üritust, millest võiksid saada 2013.a. rosinad: India ja Upsijate 30. juubel. Kuid nendest juba edaspidi...

No comments:

Post a Comment