Thursday, July 12, 2012

Siin me oleme, Mäksa vald!

Tere Mäksa - siin me oleme! Ja mitte Tallinast, vaid Tartust ja me ei maksa, vaid hoopis tantsime!
Võiks öelda, et maikuu on meil Mäksakuu. Ma ei tea, kas sellist terminit tegelikkuses tavakodanikel eksisteerib nagu eksisteerib mäksamo....., Upsijatel aga küll. Tegelikult asusime pealelöögile oma uues koduvallas, suund võetud 19. mail Käbitarele, 24. mail  Melliste lasteaed-algkoolile, kulmineerudes Äärekopliga.  Käbitare juures vabaõhuüritusel - kodukandipäeval - astusime üles oma folgikavaga.
Melliste lasteaed-algkooli olime kutsutud esinema  põneva projekti raames Mellistet väisavale rahvusvahelisele seltskonnale. Tahtsime tutvustada meie kuldaväärt rakvakultuuri, nii et folk ruulis jälle täiega. Lisaks meile esinesid veel kooliõpilased ning segakoor, kus lõi kaasa ka kohalik vallavanem - tubli!
Mõlemal üritusel said "varbad valgeks" külalisedki, erinevust vaid niipalju, et eestlased oma tagasihoidlikkuses olid üksjagu häbelikud, kuid rahvusvaheline seltskond see-eest nautis tantsimist täiega, tulles põrandale juba esimese kutsumise peale. Täname selle maja pererahvast lahke vastuvõtu ja suurepärase kostitamise eest. Ja veel: maja ise oli imeilus nagu muinasjutt ja nii nagu Vastse-Kuuste lasteaias tahaks käia, siis Mäksagi lasteaed-algkool on vist iga lapse unistus: nii armas ja kodune!

No comments:

Post a Comment